Futur Edifici D

Projecte en marxa

La parcel·la D esta qualificada en el planejament urbanístic de 7c (equipament metropolità d’ús universitari), amb un sostre edificable de 10.670 m2.

L’edifici acollirà centres de recerca i de la pròpia UPC, completant així els àmbits actuals de les disciplines de la docència i la recerca que són, entre d’altres, l’energia verda i l’enginyeria biomèdica. Aquest nou equipament esdevindrà un pol d’atracció per a centres i grups de recerca que se sumarà a la resta d’unitats que la UPC ja té en funcionament al Campus.

El mes de juliol de 2020, la UPC i la Generalitat de Catalunya (l’INCASÒL, Departament de Territori i Sostenibilitat), van signar un acord per impulsar l’edifici D, que està previst que sigui el 6è edifici del Campus Diagonal-Besòs. Aquest nou equipament esdevindrà un pol d’atracció per a centres i grups de recerca que se sumarà a la resta d’unitats que la UPC ja té en funcionament al Campus. El projecte preveu construir un edifici altament sostenible, com també ho són la resta d’edificis del Campus Diagonal-Besòs.

L’equip format per Cantallops Vicente Arquitectes i Coma Arquitectura ha estat el guanyador del concurs convocat per l’INCASÒL per a la redacció del projecte i la direcció de les obres de construcció de l’Edifici D. És previst que les obres puguin començar a principi del 2024 i es pugui lliurar durant el darrer trimestre de 2025.

Dades de contacte