Presentació del Campus Diagonal-Besòs

El Campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície potencial per edificar, dels quals actualment s’han construït 38.500 m2. Avui dia, el Campus consta de tres edificis dedicats a la docència i la recerca, amb una residència per a estudiants, investigadors i professors, inaugurada l’any 2019.

Edifici A. Destinat principalment a la docència. Els 20.000 m2 de l’edifici de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona Est (EEBE), acullen, en les seves dotze plantes, instal·lacions per a la docència i per a diversos grups de recerca en diferents àmbits de l’enginyeria (biomèdica, electricitat, electrònica i automàtica industrial, energia, materials, mecànica i química). Cliqueu aquí per a més informació.

Edificis C. De vuit plantes i amb 5.750 m2, acull diversos grups més de recerca en energia, materials i nanotecnologia, i una petita part del Centre de Recerca en Ciència i Enginyeria Multiescala de Barcelona a la planta -1

Edifici I. També amb vuit plantes i una superfície de 6.330 m2, hi estan instal·lats diversos grups de recerca, els quals treballen en l’àmbit de l’enginyeria de materials i en el d’enginyeria química. A més, a la planta -1 hi ha la major part del Centre de Recerca en Ciència i Enginyeria Multiescala de Barcelona.

Els edificis C i I acullen en total 41 grups de recerca en diferents àmbits de l’enginyeria, energia, materials i nanotecnologia.

La construcció dels sota rasants dels edificis J, B i K, que completaran les instal·lacions de la UPC al Campus en fases posteriors, està ja finalitzat i pendent de continuar el seu desenvolupament amb futurs projectes durant la segona fase.

Edifici H. Residència d’estudiants, investigadors i professors en un edifici de 6.500 m2. L’obertura es va fer l’agost de 2019.

Parc del Campus Diagonal-Besòs. Al mes de març de 2021 es va inaugurar aquesta zona verda del Campus amb més de 20.000 m2, que a banda de dotar-lo d’un espai verd i de lleure, connecta la rambla de la Mina amb el Port Fòrum.

Edifici D. El nou edifici estarà situat entre la rambla Central del Campus i el carrer d’Eduard Maristany, tindrà una superfície total construïda de 10.670 m2 i està previst que les obres comencin el mes de juny de 2023. L’edifici D és un projecte flexible, que acollirà centres de recerca i la UPC mateixa, completant així els àmbits actuals de les disciplines de la docència i la recerca que són, entre d’altres, l’energia verda i l’enginyeria biomèdica.

Dades de contacte